Power Machine Service Sweden AB - Startsidan

FAQ: VANLIGA FRÅGOR OM BANDSATSER

Nedan hittar ni de vanligaste frågorna kring våra produkter som vi får från våra kunder och andra intresserade personer. Skulle ni mot förmodan inte hitta svaren på just era frågor här nedan, tveka inte att kontakta oss. Vi hjälper gärna till och svarar på de frågor ni har.

Hur lätt är det att styra mitt fordon med bandsats monterad?

TJD:s modell XGen med STS-4 fjädring (patent skyddad) är marknadens mest lättstyrda bandsats pga. sin design och rekommenderas varmt till ATV eller UTV fordon utan servo. Mattracks LiteFoot bandsatser med SCS fjädring (patent skyddad) går att justera för att få lättare styrning. Normalt är att det alltid är lite trögare att styra din ATV-UTV i låg hastighet, men när du kör iväg och ökar hastigheten blir styrningen lättare och du kommer att upptäcka att det är ungefär samma som med däck. Med servostyrning som finns på många nya ATV-UTV fordon, blir det som att köra med däck, oavsett hastighet.

Fungerar TJD och Mattracks bandsatser på alla ATV-UTV?

Alla bandsatser är utformade för att passa de flesta märken av ATV-UTV fordon på marknaden. Monterings satsen är det som varierar för olika modeller.

Måste jag göra ändringar på min ATV-UTV för att installera en TJD eller Mattracks bandsats?

Första gången du installerar bandsatsen, ska det monteras en monterings sats som innehåller små konsoler och bult. Att montera kittet på din maskin kräver väldigt lite arbete.

Hur fort kan jag köra med min ATV-UTV med en bandsats installerad?

Mattracks LiteFoot bandsatser är konstruerade för att användas vid hastigheter som din ATV-UTV tillverkare rekommenderar (fabrikens specifikationer) och toppfarten begränsas bara av storleken på din maskin. I de flesta fall blir det en minskning av hastigheten med ca 30 %, pga. den mindre diametern på drivhjulet. Till exempel, en ATV eller UTV som kan köras med en toppfart 100km/h med däck, med bandsats blir toppfarten ca 70km/h. TJD: bandsatser reducerar endast hastigheten med ca 20 %.

Hur mycket tid krävs för att montera en bandsats?

När du har avslutat den första installationen av din bandsats och vet hur man gör, brukar det ta mellan 30-60 minuter med vanliga verktyg.

Vilken typ av terräng kan man köra i? Kan man köra i lera, sand, träsk eller snö?

Med en bandsats monterad kan du köra överallt där du INTE tar dig fram med däck. Bandsatsernas design och den markkontakt man får gör att man kan köra i mjuk terräng som snö, lera, sand m.m. Det låga marktryck som banden ger (i genomsnitt ca 3/4 psi) gör att man kan "flyta" fram i mjuk terräng. På steniga ytor eller i svår terräng, så är LiteFoot SCS® designat för att följa konturen av marken, samtidigt som banden har maximal kontakt, samma sak gäller för TJD:s STS-4 fjädring.

Hur länge håller banden, innan kammarna slits ner?

Gummibanden är konstruerade för att ge dig många mils körning. Livslängden på banden, precis som med däck är beroende av ett antal faktorer inklusive, vikt, hastighet och terräng. I mjuk terräng med lätta laster så slits banden väldigt lite. Hårt slipande ytor som asfalt eller betong, gör att banden slits ner snabbare.

Om jag byter ATV-UTV modell, kommer jag att kunna använda min bandsats på min nya maskin?

Bandsatserna är designade för att installeras på de flesta 4 X 4 ATV-UTV. Om du köper en ny terrängmaskin, med ett annat bultmönster, kan man behöva köpa en ny monterings sats för den modellen och givetvis ska man kolla totalvikten på den nya maskinen, så att bandsatsen är anpassad för den modellen.

Kommer bandsatsen att höja min maskin och göra min ATV-UTV mer ostabil?

Du får cirka 100-150 mm högre maskin med en bandsats monterad, men eftersom du också får en längre och bredare hjulbas, så får du mycket bättre stabilitet.

Kommer bandsatsen att ha effekt på svängradien?

Ditt ATV-UTV fordon får längre och bredare hjulbas men den totala vändradien blir inte nämnvärt större.

 

©2011 Power Machine Service Sweden AB | Box 2137, SE-650 02 KARLSTAD | Tel: +46 76 10 21 400, +46 70 31 02 611 | info@powermachineservice.se

Produktion: Accurato.se